Jakość jest dla nas najważniejsza.
Dlatego warzywa uprawiamy sami.
Czuwanie nad całym procesem hodowlanym daje nam pewność, że warzywa są ekologiczne. Rosną dzięki naturalnym nawozom, chwasty wyrywamy własnoręcznie, nie stosując do tego trujących oprysków. Mszyce i inne nieprzyjemności zwalczamy środkami wykonanymi samodzielnie z roślin.





Co daje wysoką jakość produktów?
Miejsce – Banie to wieś znajdująca się z dala od szkodliwego przemysłu i zatłoczonych węzłów komunikacyjnych
Metoda upraw – stawiamy na tradycję. Korzystając z doświadczeń naszych przodków dopełniamy starań, by każda roślina miała odpowiednie warunki. Proste jest piękne, ale też skuteczne, więc stosujemy trójpolówkę.
Naturalna wegetacja – w naszym małym gospodarstwie mile widziane są owady! Dzięki nim wegetacja jest niestymulowana, nieprzyśpieszana sztucznymi sposobami.
Nasiona – wszystkie uzyskiwane są z naszych własnych, zeszłorocznych plonów.
Woda – pozyskujemy ją ze studni głębinowej, a także z naszego stawu rybnego.



każda godzina spędzona w ogrodzie przybliża nas do perfekcji.
W naszym ogrodzie rośnie aż 35 rodzajów papryczek chili. Mimo to, aby nasze plony były w jak najlepszym stanie, nad każdą odmianą pochylamy się z osobna.
Te które wymagają wyższej temperatury – rosną pod namiotem, zaś odmiany bardziej przysposobione do polskich warunków dojrzewają pod gołym niebem.
